Σελίδες

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Μένω σπίτι και βαριέμαι Νο2

Μια και μιλάμε για την κυρία Βαρεμάρα ή αλλιώς Πλήξη, σας έφτιαξα ένα βιντεάκι. Η μουσική -να ξέρετε αν σας αρέσει -είναι απο τις 4 εποχές του Vivaldi.
Και  τώρα αρχίζει το παιχνίδι. 
Σε μια λευκή σελίδα του τετραδίου γράψε έναν αριθμό σε κάθε σειρά  από το 1 ώς το 13. 
Μετά να παρακολουθήσεις μία φορά το βίντεο. Να είσαι προσεχτικός/ή σε αυτό που είναι γραμμένο σε κάθε λεζάντα γιατί ακολουθούν ασκήσεις παρατηρητικότητας.

  1. Τώρα  να προσπαθήσεις να θυμηθείς τι βαριούνται τα παιδιά που παρουσιάζονται.  Μόλις τελειώσει το βίντεο άρχισε να σημειώνεις. Πόσα μπόρεσες  να θυμηθείς με την πρώτη φορά; Αυτός είναι και ο αρχικός βαθμός σου (πχ 5/13). Το άριστα είναι 13/13.                                    Τώρα  να παρατηρήσεις για 5 δευτερόλεπτα την τελευταία εικόνα. Μπορείς να απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις;
  2.  Πώς ήταν γραμμένο το "ι" στο βαριέμαι; 
  3.  Πόσοι αριθμοί ήταν στην τελευταία εικόνα;
  4.  Πόσα και ποια γράμματα ήταν με αγγλικούς χαρακτήρες;
  5. Τώρα θέλω να βρεις ποιος είναι ο κύριος της τελευταίας εικόνας και να γράψεις δυο τρεις σειρές τι πιστεύεις ότι έκανε αυτός τις στιγμές που βαριόταν;  Την απάντηση σε αυτό θα χαρώ να μου τη στείλεις με mail.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστά γράψατε στο mail τα ξεφτεράκια που απαντήσατε, ο κύριος της φωτογραφίας είναι ο βραβευμένος φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν και όταν βαριόταν ... έκανε επιστημονικές ανακαλύψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.